Våra tjänster

Hållbar rengöring

Hållbara rengöringsmetoder

LaserClean i Lidköping AB startades 2021 med målet att erbjuda effektiva och hållbara rengöringsmetoder för att kunna återställa material till näst intill nyskick. Genom att erbjuda både laserrengöring och vattenpolering kan vi hitta den bästa och mest effektiva metoden för att återställa formverktyg, utrustning, metaller, fasader med mera.

LASERCLEANING

Laserrengöring användningsområden

Laserrengöring är ett effektivt, torrt, rent, miljövänligt och fördelaktigt sätt att rengöra svåråtkomliga ytor, lämpligt för snabb och djup rostborttagning och färgborttagning - utan att skada basskiktet. Användningsområdena av laserrengöring är många och finns i olika branscher såsom process- och produktionsindustrin, tung industri och offshore-industrin. Borttagning av rost och andra former av korrosionsangrepp, är en av de vanligaste tillämpningarna gällande laserrengöring. Laserrengöring, av en yta, så kallad ablation, är en process där oönskat material rensas bort med hjälp av en laserstråle. Genom att absorbera laserstrålens energi, värms målmaterialet upp mycket snabbt – vilket gör att det förångas eller sublimeras – går från fast form till gas. Eftersom ytan under målmaterialet inte absorberar någon energi – förblir den orörd. Genom att manipulera laserflödet, dess våg- och pulslängd, kan mängden material som tas bort genom en enda laserpuls kontrolleras med extrem precision. Användningsområden för laserrengöring ökar exponentiellt. Dagligen upptäcks och utforskas nya möjligheter med denna relativt nya teknik. Allt från klassisk rostborttagningen till restaureringen av naturstensbyggnadsfasader och allt däremellan: färgborttagning, borttagning av beläggningar, rengöring av formverktyg, avfettning och ytbehandling. Industriella användningsområdena för laserrengöring varierar från det mest otillgängliga lilla området till stora ytor hos både företag- och privatkunder - med resultat över förväntan.

Vattenpolering

Vattenpolering

Vattenpolering är ett bra sätt att skonsamt och effektivt rengöra ytor utan att bearbeta grundmaterialet - vilket är en av nackdelarna med sandblästring. Vapor honing, vattenblästring eller vattenpolering - oavsett namn är det en mycket effektiv process och effektiviteten av vattenpolering är svår att jämföra med någon annan blästringsprocess på material som rostfritt, aluminium, mässing, gummi, plast med mera. Vattenpolering innebär att man blandar slipande material med vatten. Jämfört med sandblästring är processen mycket mindre aggressiv mot ytor och sätter inte värme i materialet. Tekniken har sitt ursprung inom flygindustrin där Rolls Royce har använt tekniken för att rengöra jetmotorernas turbinblad från oxider. Metoden är icke deformerande, har minimal påverkan på grundmaterialet och ger en hög ytfinish.